KEAM 2021- Question Paper, Answer Key and Solutions

KEAM 2021 Answer Key solutions

Download the question papers, answer keys and solutions of Kerala Engineering. Agicultural and Medical Entrance Examination KEAM 2021 for Paper I and Paper II prepared by Coaching Institutes together with the official Key prepared by CEE Kerala.

Update: Official answer keys of CEE Kerala is available for download

KEAM 2021 Entrance Examination 2021 was conducted on 5th August by CEE Kerala. The exam was conducted in 2 sessions Paper I Physics and Chemistry is conducted in the morning session and Paper II Mathematics in the afternoon session.

Official Answer keys for KEAM 2021

The official answer keys of Kerala Engineering Entrance examination is expected to be released within one week, check the official CEE website for the official keys

KEAM 2021 Answer Keys by Coaching Institutes

Many prominent institutes release the keys of KEAM entrance to help the students to assess their performance. Download the keys from the links given below.

KEAM 2021- Physics Questions and Answer Keys

  1. The ratio of the magnitudes of electrostatic force between two protons at a distance r apart to that between two electrons at the same distance of separation is
    (A)1:1
    (B) 2:1
    (C) 1:2
    (D) 4:1
    (E) 1:4
    Ans: (A)1:1
  2. “When two charges are kept in air medium, at certain distance d apart, the force between them is F. When they are kept in a dielectric medium at the same distance of separation, the force between them becomes F/2. Then the dielectric constant of the medium is
    (A)5
    (B) 2
    (C) 4
    (D) 3
    (E) 8
    Ans: (B) 2
  3. The magnitude of the drift velocity per unit electric field is defined as
    (A)mobility
    (B) resistivity
    (C) conductivity
    (D) current density
    (E) impedance
    Ans: (A)mobility
  4. In Cyclotron, the frequency of revolution of the charged particle in a magnetic field is independent of
    (A) Its mass
    (B) Its energy
    (C) Oscillatory frequency
    (D)magnetic field
    (E)its charge
    Ans: (B) Its energy
  5. The hard ferromagnetic material among the following is
    (A) gadolinium
    (B) iron
    (C) cobalt
    (D) alnico
    (E) nickel
    Ans: (D) alnico
  6. Eddy currents are not used in the application of
    (A) induction furnace
    (B)thermal generators
    (C) electromagnetic damping
    (D) electric power meters
    (E) magnetic braking in trains
    Ans: (B)thermal generators
  7. An object is placed at l0 cm in front of a concave mirror. If the image is at 20 cm from the mirror on the same side of the object, then the magnification produced by the mirror is
    (A) 3
    (B) -0.5
    (C) -2
    (D) 0.33
    (E) -1
    Ans: (C)-2
  8. Area under the force-time graph gives the change in
    (A) velocity
    (B) acceleration
    (C) linear momentum
    (D) angular momentum
    (E) impulsive force
    Ans: (C) linear momentum
  9. With the increase of temperature
    (A) surface tension of liquid increases
    (B) viscosity of gases decreases
    (C) viscosity of liquids increases
    (D) both the surface tension and viscosity of liquids increase
    (E) both the surface tension and viscosity of liquid decrease
    Ans: (E) both the surface tension and viscosity of liquid decrease
  10. When no external torque acts on a rotating system,
    (A) angular momentum of the system is not conserved
    (B) its rotational kinetic energy is conserved
    (C) its rotational kinetic energy is independent of moment of inertia
    (D) its rotational kinetic energy is directly proportional to moment of inertia
    (E) its rotational kinetic energy is inversely proportional to moment of inertia
    Ans: (E) its rotational kinetic energy is inversely proportional to moment of inertia

For complete question paper and solutions, visit the link below

KEAM 2021- Chemistry Questions and Answers

  1. In the first row transition metals, the clement that exhibits only +3 oxidation state is
    (A) zinc
    (B) scandium
    (C) nickel
    (D) titanium
    (E) iron
    Ans: (B) scandium
  2. The metal that has the highest melting point in the in series of transition elements is
    (A) titanium
    (B) vanadium
    (C) chromium
    (D) iron
    (E) manganese
    Ans: (B) vanadium
  3. Which one of the following is an ore of aluminium?
    (A) Kaolinite
    (B) Siderite
    (C) Malachite
    (D) Calamine
    (E) Haematite
    Ans: (A) Kaolinite
  4. In the estimation of nitrogen present in an organic compound, Kjeldahl’s method cannot be applied to
    (A) aniline
    (B) toluidine
    (C)urea
    (D) pyridine
    (E) benzylamine
    Ans: (D) pyridine
  5. Fibrous protein present in muscles is
    (A) keratin
    (B) albumin
    (C) insulin
    (D) myosin
    (E) histidine
    Ans: (D) myosin
  6. The drug used to inhibit the enzymes which catalyse the degradation of noradrenaline is
    (A) phenelzine
    (B) prontosil
    (C) cimetidine
    (D) terfenadine
    (E) chloramphenicol
    Ans: (A) phenelzine
  7. Which one of the following is true?
    (A) Chemisorption is not specific in nature
    (B) Physisorption is irreversible
    (C) Both physisorption and chemisorption depend on the nature of the gas
    (D) Enthalpy of adsorption is high in physisorption
    (E) Chemisorption increases with surface area of adsorbent while in physisorption it is not.
    Ans: (C) Both physisorption and chemisorption depend on the nature of the gas
  8. When zinc metal is reacted with aqueous sodium hydroxide, the Product. formed are
    (A) zinc hydroxide and oxygen only
    (B) sodium zincante and oxygen only
    (C) sodium zincante, hydrogen and oxygen
    (D) sodium zincante and hydrogen only
    (E) sodium zincante and hydrogen oxide only
    Ans: (D) sodium zincante and hydrogen only
  9. The first ionization enthalpy is the least in
    (A) Germanium
    (B) Antimony
    (C) Tellurium
    (D) Arsenic
    (E)Bismuth
    Ans: (E)Bismuth
  10. “No two electrons in an atom can have the same set of four quantum numbers.” This is known as
    (A) Hund’s rule
    (B) Pauli’s exclusion principle
    (C) Aufbau principle
    (D) Heisenberg’s principle
    (E) Fajan’s rule
    Ans: (B) Pauli’s exclusion principle

Download the Complete answer key from the link below

1KEAM Paper I Answer Keys
2KEAM Paper II Answer Keys

Related Pages:

8 Comments

Leave a Reply