Close Menu
Education Observer
  • Question Papers
    • CBSE Board Question Papers
    • Karnataka Board Question Papers
    • Kerala School Question Papers
    • Tamilnadu Board Question Papers
    • Andhra Board Question Papers
    • Telangana Board Question Papers
  • Scholarships
    • Scholarships for UK Studies
  • Discussion Forum
  • Study Materials
  • Entrance Exam
    • NEET PG
    • GATE
Facebook X (Twitter) Instagram
  • Question Papers
    • CBSE Board Question Papers
    • Karnataka Board Question Papers
    • Kerala School Question Papers
    • Tamilnadu Board Question Papers
    • Andhra Board Question Papers
    • Telangana Board Question Papers
  • Scholarships
    • Scholarships for UK Studies
  • Discussion Forum
  • Study Materials
  • Entrance Exam
    • NEET PG
    • GATE
Facebook X (Twitter) Instagram
Education Observer
  • Question Papers
    • CBSE Board Question Papers
    • Karnataka Board Question Papers
    • Kerala School Question Papers
    • Tamilnadu Board Question Papers
    • Andhra Board Question Papers
    • Telangana Board Question Papers
  • Scholarships
    • Scholarships for UK Studies
  • Discussion Forum
  • Study Materials
  • Entrance Exam
    • NEET PG
    • GATE
Subscribe
Latest
  • Kerala SSLC First Term Onam exam 2026-Model Question Papers and Keys
  • Previous year first term Onam exam question papers for Kerala LP classes 1,2,3,4
  • Kerala STD 8 First Term Onam exam model question Papers 2026-27
  • Kerala First Summative Assesment 2026-Onam Exam Previous Question papers STD 1-12
  • Kerala STD 9 First Term Onam Exam Question Papers and Keys
  • KVS PT1 model question papers for classes 3 to 11 for all subjects
  • Kerala Plus Two First Term Exam Previous Question Papers & Keys-All Subjects
  • Kerala Plus Two First Term exams 2025- Question papers and answer keys
Education Observer
Home»Entrance Exam»KEAM»KEAM 2022- Question Paper Answer Key and Solutions
KEAM

KEAM 2022- Question Paper Answer Key and Solutions

netrimediaBy netrimediaApril 10, 20248 Comments6 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
KEAM 2022-Answer Key
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

You can download the question paper, answer key and solutions of Kerala Engineering and Pharmacy Entrance Examination KEAM 2022 from this page. The KEAM 2022 examination was held on 04.07.2022.

KEAM 2022 Entrance Examination was conducted by CEE Kerala. The exam was conducted in 2 sessions Paper I Physics and Chemistry is conducted in the morning session and Paper II Mathematics in the afternoon session.

Official Answer keys for KEAM 2022

The official answer keys of Kerala Engineering Entrance examination is expected to be released within one week, check the official CEE website for the official keys

KEAM 2022- Physics Questions and Answer Keys

  1. The technology related with the Bernoulli’s principle is used in
    (A) hydroelectric power
    (B) rocket propulsion
    (C) aeroplane
    (D) steam engine
    (E) electron microscope
    Ans: (C) aeroplane
  2. In projectile motion, the physical quantity that remains invariant throughout
    (A) vertical component of velocity
    (B) horizontal component of velocity
    (C) kinetic energy of the projectile
    (D) potential energy of the projectile
    (E) linear momentum of the projectile
    Ans: (B) horizontal component of velocity
  3. Which one of the following is not a contact force?
    (A) frictional force
    (B) buoyant force
    (C) air resistance
    (D) viscous force
    (E) gravitational force
    Ans: (E) gravitational force
  4. Two persons stand at the edges of a rotating circular platform at diametrically opposite points. If they start moving towards each other at uniform velocity, then its
    (A) angular velocity decreases
    (B) moment of inertia increases
    (C) moment of inertia remains constant
    (D) angular velocity increases and moment of inertia decreases
    (E) both angular velocity and moment of inertia remain constant
    Ans: (D) angular velocity increases and moment of inertia decreases
  5. The working of hydraulic lift is based on the principle of
    (A) Bernoulli
    (B) Toricelli’s law
    (C) Pascal’s law
    (E) Stoke’s law
    (D) Magnus effect
    Ans: (C) Pascal’s law
  6. A process in which the amount of heat supplied to the system goes fully to change its internal energy and temperature is
    (A) adiabatic process
    (B) cyclic process
    (C) isobaric process
    (D) isothermal process
    (E) isochoric process
    Ans: (E) isochoric process
  7. The INCORRECT statement is
    (A) A liquid is incompressible and has free surface of its own
    (B) A gas is compressible and occupy all the space available to it
    (C) Pressure in a fluid at rest is same at all points which are at the same height
    (D) The surface of water in a capillary is concave
    (E) Surface tension is a force per unit area
    Ans: (E) Surface tension is a force per unit area
  8. No process is possible whose sole result is the transfer of heat from a colder object to a hotter object. This is Clausius statement for
    (A) Zeroth law of thermodynamics
    (B) First law of thermodynamics
    (C) Second law of thermodynamics
    (D) Carnot’s theorem
    (E) Principle of refrigeration
    Ans: (C) Second law of thermodynamics
  9. Conservation of charge and conservation of energy are respectively the basis of
    (A) Joule’s law and Ampere’s circuital law
    (B) Gauss’ law and Ohm’s law
    (C) Kirchhoffs junction rule and loop rule
    (D) Coulomb’s inverse square law and Gauss’ law
    (E) Joule’s law and Ohm’s law
    Ans: (C) Kirchhoffs junction rule and loop rule
  10. Material that is widely used to make wire hound standard resistors is
    (A) manganin
    (B) iron
    (C) copper
    (D) tungsten
    (E) germanium
    Ans: (A) manganin

    For complete KEAM 2022 Physics Question Paper and Solutions CLICK HERE

KEAM 2022- CHEMISTRY Questions and Answer Keys

  1. Conveyor belt is manufactured from_________
    (A) buna-S
    (B) neoprene
    (D) teflon
    (E) glyptal
    (C)PVC
    Ans: (B) neoprene
  2. Which one of the following is a non-narcotic analgesics?
    (A) Morphine
    (B) Codeine
    (C) Paracetamol
    (D) Heroin
    (E) Bithional
    Ans: (C) Paracetamol
  3. The primary precursor of photochemical smog that can be metabolised by plants such as Juniparus and Pyrus, is
    (A) nitrogen dioxide
    (D) carbon dioxide
    (B) ozone
    (E) sulphur dioxide
    (C) PAN
    Ans: (A) nitrogen dioxide
  4. The product formed, when benzene diazonium fluoroborate is heated with aqueous sodium nitrite solution in the presence of copper is
    (A) fluorobcnzene
    (B) benzene
    (C) phenol
    (D) p-nitrophenol
    (E) nitrobenzene
    Ans: (E) nitrobenzene
  5. Which one of the following is a polysaccharide?
    (A) Glycogen
    (B) Lactose
    (C) Maltose
    (D) Sucrose
    (E) Glucose
    Ans: (A) Glycogen
  6. Toluene on treatment with chromic oxide in acetic anhydride at 273K to 283K gives
    (A) benzaldyde
    (B) benzylidene diacetate
    (C) benzoic acid
    (E) phenylacetate
    (D) benzyl alcohol
    Ans: (B) benzylidene diacetate
  7. Among methanamine, ethanamine, benzenamine, N-methylaniline and N, N-dimethylaniline, the weakest and the strongest base in aqueous phase, respectively are
    (A) benzenamine and methanamine
    (B) N-methylaniline and ethanamine
    (C) N, N-dimethylaniline and ethanamine
    (D) benzenamine and ethanamine
    (E) N-methylaniline and methanamine
    Ans: (D) benzenamine and ethanamine
  8. Which one of the following is not an ore of iron?
    (A) Magnesite
    (B) Haematite
    (C) Magnetite
    (D) Siderite
    (E) Iron pyrites
    Ans: (A) Magnesite
  9. The meal which dissolves in liquid ammonia to give a blue-black solution due to formation of solvated electron is
    (A) aluminum
    (B) gallium
    (C) calcium
    (D) silicon
    (E) germanium
    Ans: (C) calcium
  10. Which one of the following contains Lhe highest number of oxygen atoms?
    (A) One mole of aluminum sulphate
    (B) Two moles of ferrous sulphate
    (C) Three moles of hydrogen peroxide
    (D) Two moles of potassium permanganate
    (E) One mole of potassium dichromate
    Ans: (A) One mole of aluminum sulphate

KEAM 2022- Paper I Solutions

KEAM 2022- MATHEMATICS Questions and Answer Keys

  1. The sum of the first 24 terms of the series 9-1-13 + 17+….. is equal to
    (A) 1212
    (B) 1200
    (C) 1440
    (D) 1320
    (E)123
    Ans: (D) 1320
  2. In an A.P. there are 18 terms and the last three terms of the A.P. are 67, 72, 77. Then the first term of the A.P. is
    (A) -7
    (B) 9
    (C) -9
    (D)-8
    (E) 7
    Ans: (D)-8
  3. If the first term of a G.P. is 3 and the sum of second and third terms is 60, then the common ratio of the GP. is
    (A) 4 or – 3
    (B) 4 only
    (C) 4 or 5
    (D) 4 or – 5
    (E) -5 only
    Ans: (D) 4 or – 5
  4. The number of arrangements containing all the seven letter of the word ALRIGHT that begins with LG is
    (A) 720
    (B) 120
    (C) 600
    (D) 540
    (E) 760
    Ans: (B) 120
  5. The number of numbers greater than 6000 that can be formed from the digits 3, 5, 6, 7 and 9 (no digit is repeated in a number) is equal to
    (A) 264
    (B) 720
    (C) 192
    (D) 132
    (E) 544
    Ans: (C) 192

KEAM Paper II Solutions

Download the Complete Question Paper & answer key from the link below

1KEAM 2022 Paper I Answer Keys
2KEAM 2022 Paper II Answer Keys

Related Links

  • KEAM 2021- Question paper & Key
  • KEAM 2020- Question Papers and Answer Key
  • KEAM Last 15 Years Question Papers and Keys
  • KEAM Online Live Mock Tests
  • KEAM 15 Model Question Papers

KEAM 2022 Key KEAM Answer Key KEAM previous Question papers KEAM Solved papers
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
netrimedia

Related Posts

15 Model Question Papers for KEAM 2026

April 14, 2026

KEAM 2023-Question paper, answer key and solutions

April 14, 2026

16 Previous Question Papers & Keys of KEAM Entrance Exam

April 14, 2026

KEAM 2021- Question Paper, Answer Key and Solutions

May 12, 2023
View 8 Comments

8 Comments

  1. Sajini cherian on August 24, 2022 6:25 am

    Thanks for the solution videos. Things are clear now

    Reply
  2. Droupathy Rajesh on July 22, 2022 1:02 am

    Useful stuff. The video solutions helped a lot

    Reply
  3. KEAM 2 on July 13, 2022 2:52 pm

    Please Send complete solutions of scheme 2022 examination

    Reply
  4. JabirSHAN on July 7, 2022 8:30 am

    Physics complete solutions needed

    Reply
  5. Sameena Kollangodan on July 7, 2022 8:29 am

    Thanks a lot. Very useful

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply

Links
Discussion Forum
Study Materials
Bank Exam Questions
Contact
Privacy Policy
Categories
  • Bank Exams
    • IBPS Question papers
    • RBI Exams
    • RBI Grade B
    • SBI Exams
  • Class IX
  • Class VIII
  • Class X
  • Class XI
  • Class XII
  • Entrance Exam
    • GATE
    • KEAM
    • MBA
    • Medical
    • NEET PG
    • NEET-UG
  • Exam timetable
  • Fellowships
  • Karnataka
  • Kerala
    • CM kids
    • KTET
    • Plus One
    • Plus Two
    • SSLC
    • Teacher Texts
    • textbooks
  • KVS Question papers
  • Management
  • Notifications
    • Admission Notifications
    • Entrance Exams
  • PSC Exams
    • Kerala PSC
    • UP PSC
    • UPSC
  • Recruitment Exams
    • Insurance Exams
    • Kerala TET
    • SET Exams
      • Kerala SET
    • TNTET
    • UGC NET Exam
  • Schoarship Exams
  • Scholarhips
    • Japan Scholarships
    • Scholarships for UK Studies
    • USA Scholarships
  • School Exams
    • Andhra Board Question Papers
    • CBSE Board Question Papers
      • Class IX
      • class X
      • Class XII
      • Kendiya Vidyalaya Question Papers
    • ICSE Question Papers
    • Karnataka Board Question Papers
    • Kerala School Question Papers
    • Maharashtra Board Question Papers
    • Navodaya School Question Papers
    • NMMS Question Papers
    • Punjab Board Question Papers
    • Tamilnadu Board Question Papers
    • Telangana Board Question Papers
  • Study Materials
    • Kerala
      • Class 10
  • tamilnadu 10th
  • Uncategorized
Archives
Recent Comments
  • Julia Moreno on Kerala SSLC Exam March 2026- Question papers and answer keys
  • Akhila.M on Kerala STD 8 First Term Onam exam model question Papers 2026-27
  • Ramos on Kerala SSLC Exam March 2026- Question papers and answer keys
  • Sato on Kerala SSLC Exam March 2026- Question papers and answer keys
  • jio on Kerala First Summative Assesment 2026-Onam Exam Previous Question papers STD 1-12
Contributors

If you are interested in contributing an article to Read, please reach out to our editorial team at admin@educationobserver.com to request a media kit.

Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest Vimeo YouTube
© 2026 Education Observer | India's Learning Gateway Since 1999

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.